Munkatársak

Munkatársak

Szlovacsek Eszter

Gyógytornász, Mckenzie terapeuta, Terhestorna oktató

IMG_4146

Úgy gondolom, hatékonyan segíteni akkor tudok, ha figyelembe veszem a Te egyéni kívánságaidat, hiszen így tehetünk a legtöbbet egészségedért. A változatosság mellett igyekszem gondoskodni némi izomlázról is a teljesség kedvéért…

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán diplomáztam. Munkámat az Országos Baleseti Intézet Járóbeteg Rehabilitációs Osztályán kezdtem. Az itt eltöltött idő és szakmai tapasztalat motivált arra, hogy a jövőben emberközpontú, minőségi, pozitív szemléletű foglalkozásokat tartsak, amelyek nem csak egy bizonyos problémára, sérülésre nyújtanak megoldást.

Bár sok balesetet átélt “újjá született” ember gyógyulásában vettem részt, mindig is érdekelt a születés és várandóság rejtélyes csodája. Két kislányom világra jövetele óta érzem úgy, hogy eddigi ismereteimet, már megélt tapasztalattal tudom hitelesen átadni.

 

Óratípusaim:

Tóth Orsolya

Gyógytornász, Kinezio Tape, Terrier lágyrészmobilizálás

IMG_4132

Célom, hogy minél több embernek segítsek visszanyerni a mozgás képességét, illetve, hogy megismertessem az emberekkel a mozgás örömét. Fontosnak tartom a problémák kezelése mellett a prevenciót, mert könnyebb megelőzni a bajt, mint meggyógyítani. Tornáimon garantált a jóleső elfáradás és azzal együtt az izzadás, úgyhogy mindenképpen hozz magaddal váltás ruhát!

Tíz éves koromban találkoztam először a gyógytornával. Ekkor már két éve tanultam gitározni, amikor a bal kezemet egy csúnya vágás miatt megoperálták. A műtét után a mozgásaim minimálisak és fájdalmasak voltak, azt hittem, hogy többé nem fogok tudni gitározni. Nekem a gyógytorna segített visszanyerni a kezem funkcióját és így a zenei tanulmányaimat sem kellett feladnom. Később úgy döntöttem, hogy én is gyógytornász leszek.

Diplomámat 2015-ben szereztem a Debreceni Egyetemen, majd tudásom bővítése érdekében különböző tanfolyamokat végeztem el. Pályámat a Szent Rókus Kórház Gasztroenterológiai rehabilitációs osztályán kezdtem, ahol jelenleg is a betegek mozgásszervi problémáit kezelem.

 

Óratípusaim:

Találkozzunk óráimon, kedden és csütörtök délután!

 

Csarkó Zita

Sportrehabilitációs szakember, Pilates oktató, Kinezio Tape

IMG_4120Ha jól meg akarnám fogalmazni a mozgással való kapcsolatomat, valahogy úgy tudnám, hogy a mozgás nem csak az életem része, hanem a létem része. 15 évig versenyszerűen szinkronkorcsolyáztam, ami megpecsételte a sporttal való kapcsolatomat. Igaz a jégtől már valamennyire elszakadtam, de a mozgást hivatásomnak választottam, ezért is tértem a gyógytornász pályára.

Tanulmányaimat a  Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi karán végeztem humánkineziológusként, jelenleg pedig az Egészségtudományi kar gyógytornász szakos hallgatója vagyok. A pilatessel már a gyógytorna kapcsán találkoztam, elvégeztem egy rehabilitációs pilates képzést, melyet a munkámban azóta is használok.
Minél több tapasztalatot szerzek, annál jobban csodálom a mozgás emberi testre való hatását! MiIyen egyszerű gyógymód és mégis milyen nagyszerű eredményeket lehet vele elérni, a megelőzésről már nem is beszélve. Az a célom, hogy akik az óráimra járnak a saját testükön tapasztalva jöjjenek rá ugyanerre az alapvető, mégis nagyszerű megállapításra. Szeressék a mozgást szeressék a testüket és jól eső módon, tudatosan bánjanak vele!
 Várok mindenkit szeretettel az óráimra! 🙂
 Óratípusaim:

Találkozzunk óráimon Pénteken és Szombaton!

 

Fejes Flóra

Gyógytornász, Kinesio Tape

IMG_4105

 

 

 

 

 

 

 

 

Óratípusaim:

Találkozzunk óráimon Hétfő délután, Kedd és Csütörtök reggel!

Portkóné Alkony Hajnalka

Gyerekrehabilitációs szakgyógytornász

IMG_9739_2

2009-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának gyógytornász szakán. Majd gyermekrehabilitációs szakgyógytornász továbbképzésen szereztem diplomát. Kisfiam megszületése erősített meg abban, hogy a gyermekekkel való foglalkozás az, amiben leginkább otthon érzem magam. Igazi kihívás ez a szakterület, mert a szakmai felkészültségen túl, nagy kreativitást igényel, hogy a különböző életkorú és fejlettségi szintű kis egyéniségeket le tudjam kötni játékos, számukra élvezhető, célravezető gyakorlatokkal. Ugyanakkor örömteli, mert néha ugyan időbe telik, míg eredményt hoz a gyermekekkel való közös munka, de felbecsülhetetlenek azok a pillanatok, amikor együtt tudunk örülni szülővel, gyermekkel egy újabb mozdulat, lépés elérésének.

A mozgásterápiát minden esetben a szülő bevonásával végezem, énekekkel, mondókákkal, sok-sok játékkal teszem színesebbé. A foglalkozások célja a gyermekek mozgásbeli képességének kibontakoztatása, egy számukra inger gazdag, barátságos környezetben.

Óratípusaim: