Budai Mozgásközpont

Egyéni Gyógytorna


Az egyéni kezelés teljesen egyénre szabott, komplex gyakorlatsort állítunk össze az adott problémára. Akkor ajánljuk az egyéni gyógytornát, ha olyan mozgásszervi panaszok állnak fenn, amelyek speciális rehabilitációt igényelnek. Ilyenek a baleset, műtét utáni korai időszak, neurológiai tünetekkel együtt járó derékpanaszok (pl.: alsóvégtagba kisugárzó zsibbadó, bizsergő érzés) vagy ha olyan alapbetegség áll fenn, ami kizárja a csoportos torna lehetőségét.

Fordulj hozzánk bizalommal akkor is, ha csak egyszerűen szeretnéd megőrizni ízületeid, izmaid egészségét!

Bejelentkezés:

phone_android +36 20 238 9494
email budaimozgaskozpont
@gmail.com

Budai Mozgásközpont

Svédmasszázs


Kósa Tímea, Svédmasszőr: „Saját mozgásszervi problémáimon keresztül találkoztam először gyerekkoromban a gyógytornával, majd a masszázzsal. Hamar egyértelművé vált számomra, hogy én is ezt a segítő szakmát szeretném magamnak, így döntöttem a gyógytornász, majd a masszőr képzés mellett. Két évig kamatoztattam tudásomat a munkahelyi egészségfejlesztés keretei között, remélem hogy a Budai Mozgásközpont jelenlegi és jövőbeni vendégei számára is átfogó megoldást tudok nyújtani mozgásszervi gondjaik megoldásában, testi és lelki lazításuk segítésében.”

Fordulj hozzánk bizalommal akkor is, ha csak egyszerűen szeretnéd megőrizni ízületeid, izmaid egészségét!

Bejelentkezés:

person Kósa Tímea
gerinctréner, pilates oktató, masszőr
phone_android +36 20 242 4128
email budaimozgaskozpont
@gmail.com
Budai Mozgásközpont

Gerinctréning + Stretching


Ezt a tornát ajánljuk azoknak, akik kiegyensúlyozottságra, lazításra vágynak. A stresszes életmód vagy a hosszantartó ülőmunka feszessé, görcsössé teszi az izmok tónusát. Az állandó izomfeszülés rövid időn belül fájdalommá alakul, zavarja a koncentrációt és még több kellemetlen tünethez vezet. A közérzetünk rosszabb lesz, a stressz pedig életünk részévé válik. Rendszeres, hatékony nyújtás, az izmok, ízületek segítségével hatással lesz az idegrendszerünkre is tehát az izmok lazulásával párhuzamosan a stresszt is csökkentjük. Szakképzett gyógytornászok ügyelnek, hogy helyes testtartásban, sérülés-húzódás mentesen biztonságban végezzük a gyakorlatokat. Az aktív nyújtás számos kedvező élettani hatását érezhetjük ezen a tornán:

 • Harmonikussá válik az izomtónus
 • Fokozódik az izmok terhelhetősége
 • Ellazult, komfortos állapot
 • Javuló testtartás
 • Gyorsítja a test regenerálódását
 • Csökken a feszültség, stressz

Az óra rövid bemelegítéssel kezdődik. Ezután izomerősítéssel fokozzuk az izmok anyagcseréjét, vérellátását, ezt követően aktív nyújtási technikákkal alaposan lenyújtjuk az izomcsoportokat.


Ugrás az órarendhez

Budai Mozgásközpont

Intenzív Térd-Boka Stabilizáló Torna


A medenceöv ízületei valamint a csípő- térd- boka ízületek hatalmas terhelésnek vannak kitéve nap mint nap. Teherviselés mellett nagyon fontos funkciójuk, hogy megfelelő alapot biztosítsanak a gerincoszlopnak és a járás harmonikus dinamizmusát biztosítsák. Egy fájdalmas ízülethez sok egyéb panasz is társulhat, amely közvetett módon hat a környező ízületekre, testtartásra, járásra.

Ezeket a terhelésnek kitett ízületeket megfelelő izomerővel tudjuk kontrolálni, ezért ennek elérése elsődleges feladatunk. Már meglévő sérüléseknél pedig helyre kell állítanunk az izomegyensúlyt és ellensúlyozni az esetleg kieső stabilizáló képletek hiányát. Nagyon fontos tudatosan beépíteni mindennapjainkba az ízületvédelem szabályait is, ezzel megelőzve a későbbi sérülések esélyét. Nem utolsó sorban a foglalkozások fontos eleme a nyújtás, amely lehetővé teszi, hogy az ízületeink mozgásterjedelmét teljesen kihasználjuk és a megrövidült izmok, szalagok visszanyerjék rugalmasságukat.

Cél:

 • Funkcionális alsóvégtag tornával hosszútávon megőrizhetjük az izomegyensúlyt és az eredeti mozgástartományt
 • Traumás eseményt követően és elhúzódó gyógyulások esetén pedig célunk az eredeti funkció visszaállítása
 • Mivel a medenceöv szoros kapcsolatban áll a törzs izmaival, elengedhetetlen az alsó háti szakasz erősítése, mellyel a tartást is látványosan és jelentősen javíthatjuk
 • A rendszeres torna segíthet a krónikus alsóvégtag fájdalmak enyhítésében

Akiknek ajánljuk:

 • Régóta tartó mozgásbeszűkülés esetén
 • Régóta tartó fájdalom fennállása esetén
 • Ha jelentős az izomerő eltérés a két alsóvégtag között
 • Instabilitásra hajlamos ízületek esetén
 • Ha szép formás izmok elérése a cél

Ugrás az órarendhez

Budai Mozgásközpont

Stabilizáló Gerinctorna


A gerincoszlop tartásáért felelős izomcsoportok erősítése elengedhetetlen a csigolyák és köztük lévő porckorongok tehermentesítéséhez. A gyógytorna segít edzésben tartani a törzs izomzatát és korrigálni a kezdődő deformitásokat. A harmonikus izomegyensúly eléréséhez nem elég kizárólag a hátizmok edzése, a stabilitáshoz erős hasizmok és medencét körülvevő izmok is szükségesek.

Ezt az óratípust gyógytornász vezeti, ezért oda tudunk figyelni általános állapotodra, korábbi sérüléseidre, egyedi igényeidre. Speciálisan összeállított gyakorlatsorral, a fokozatosság elvét betartva tesszük igazán hatékonnyá ezt a mozgásformát. Mindig ügyelünk arra, hogy ízületélettan szempontból biztonságosan kivitelezd a gyakorlatokat.

A gyógytorna kis csoportokban történik. Rövid bemelegítés után, egyszerűen kivitelezhető erősítő gyakorlatokkal és egyenletesen lassan kivitelezett mozdulatsorral érjük el a mélyebb izomszöveteket. Az óra 50 perces, rendszeres, heti két alkalommal már pár hét után érezhető a hatás. Könnyebb mozgás, szebb testtartás érhető el. Emellett később fognak fáradni a gerincizmok, ezért az ebből kiinduló panaszok is csökkenni fognak. A tornától növekszik a szövetek anyagcsere ellátása, ezáltal rugalmasabbak lesznek.

A gerincstabilizáló tornát ajánljuk:

Mindenkinek aki hosszú ülőmunkát, illetve stresszes szellemi munkát végez. Visszatérő nyak-, hát-, derékfájdalmak esetén. Bárki belefoghat edzettségi szinttől és kortól függetlenül, ha jobb közérzetre, szellemi- fizikai állóképességre vágyik.

 • Mindenkinek, aki hosszú ülőmunkát, illetve stresszes szellemi munkát végez
 • Gerincproblémákkal, ízületi fájdalmakkal küzdő emberek számára kifejezetten ajánlott mozgásforma. Ha a panaszok megelőzése a cél

Ugrás az órarendhez

Budai Mozgásközpont

Gerinc Mélyizomtorna


Ez a típusú óra, abban tér el a stabilizáló gerinctornánktól, hogy nehezítettebb gyakorlatokat tartalmaz megnövelt ismétlésszámmal. A cél itt is az, hogy a mélyizomtorna eredményeképp a stabilizáló izmok újra felvegyék eredeti szerepüket és megszűnjenek az ízületek túlterheltsége.

Az órákat gyógytornász tartja, ezért oda tudunk figyelni általános állapotodra, korábbi sérüléseidre, egyedi igényeidre. Speciálisan összeállított gyakorlatsorral, a fokozatosság elvét betartva tesszük igazán hatékonnyá ezt a mozgásformát. Mindig ügyelünk arra, hogy ízületélettan szempontból biztonságosan kivitelezd a gyakorlatokat.

A mélyizomtorna kis csoportokban történik, az óra 50 perces. A rendszeresen végzett gyógytorna erősítő hatása révén megőrizhetjük a porckorongok épségét és megszabadulhatunk a mechanikai eredetű derék- és hátfájdalmaktól.

Gerinc mélyizomtornát ajánljuk:


Ugrás az órarendhez

Budai Mozgásközpont

Senior Torna


Az aktív életmód megőrzése érdekében 55 év felett is nagyon fontos a rendszeres testmozgás. Gyógytornával megőrizhetjük az ízületek és izmok rugalmasságát. Csökkenthetőek a mozgásszervi panaszok ízületi fájdalmak. Számtalan belgyógyászati problémára is pozitív hatással van, pl.: osteoporosis, magas vérnyomás, II. típusú diabétesz.

Megoldást nyújthat a gyógytorna, ha sportos életvitelt folytat és lételeme a mozgás, de akkor is bekapcsolódhat, ha eddig nem találta meg a megfelelő mozgásformát. Edzettségi szinttől függetlenül belefoghat bárki, mivel biztonságos, ízületeket kímélő módon fokozzuk a kondíciót, növeljük az energiaszintet. A torna elemei könnyen kivitelezhetőek, minden ízületet kellemesen átmozgatnak. Alapos bemelegítés után, változatos gyakorlatokkal erősítjük a törzs izmait. Ajánljuk ezt a hangulatos órát minden aktív nyugdíjas hölgynek és úrnak, akinek fontos az egészsége megőrzése.


Ugrás az órarendhez

Budai Mozgásközpont

Funkcionális Válltréning


A vállöv és vállízület bántalma az egyik leggyakrabban érintett terület az emberi szervezetben. Azt hiszem nem kell hangsúlyozni, mennyire fontos a mindennapi tevékenységek során a vállak és karok fájdalmatlan és teljes funkciója. A vállöv különböző ízületei szoros összefüggésben alkotnak egy egységet, melynek mozgásterjedelme igen tág keretek között működik.

Ezt a szabad mozgáspályát sok lágyrész, izmok összetett munkája teszi lehetővé, éppen ezért annyira sérülékeny. Sérülés esetén a gyógyulás elhúzódhat és maradandó lehet megfelelő célirányos kezelés nélkül. Sérülés és nagyobb fizikai behatás nélkül is gyakran alakul ki ízületen belül passzív mozgásbeszűkülés, mely szintén állandósulhat és rosszabbodhat idővel.

Cél:

 • Funkcionális válltornával hosszútávon megőrizhetjük az izomegyensúlyt és az eredeti mozgástartományt
 • Traumás eseményt követően és elhúzódó gyógyulások esetén pedig célunk az eredeti funkció visszaállítása
 • Traumás eseményt követően és elhúzódó gyógyulások esetén pedig célunk az eredeti funkció visszaállítása
 • Mivel a vállöv szoros kapcsolatban áll a törzs izmaival, elengedhetetlen a felső háti szakasz erősítése, mellyel a tartást is látványosan és jelentősen javíthatjuk

Akiknek ajánljuk:

 • Régóta tartó mozgásbeszűkülés esetén
 • Ha szép formás karok és vállak elérése a cél
 • Ha Jelentős izomerő eltérés a két felső végtag között
 • Instabilitásra hajlamos vállízületek esetén

Ugrás az órarendhezKapcsolat


Budai Mozgásközpont
person Szlovacsek Eszter
gyógytornász, Mckenzie terapeuta
phone_android +36 20 238 9494
email budaimozgaskozpont
@gmail.com
person Kósa Tímea
gerinctréner, pilates oktató, masszőr
phone_android +36 20 242 4128

location_on1111 Budapest,
Karinthy Frigyes út
4-6.
2. emelet - Csengő: 28.
(Móricz Zs. krt. 6-os villamos megállójánál)
Ugrás az órarendhez


Minden jog fenntartva. © Budai Mozgásközpont