Stabilizáló gerinctorna

Stabilizáló gerinctorna

 

img_6127b

A gerincoszlop tartásáért felelős izomcsoportok erősítése elengedhetetlen a csigolyák és köztük lévő porckorongok tehermentesítéséhez. A gyógytorna segít edzésben tartani a törzs izomzatát és korrigálni a kezdődő deformitásokat. A harmonikus izomegyensúly eléréséhez nem elég kizárólag a hátizmok edzése, a stabilitáshoz erős hasizmok és medencét körülvevő izmok is szükségesek.

Ezt az óratípust gyógytornász vezeti, ezért oda tudunk figyelni általános állapotodra, korábbi sérüléseidre, egyedi igényeidre. Speciálisan összeállított gyakorlatsorral, a fokozatosság elvét betartva tesszük igazán hatékonnyá ezt a mozgásformát. Mindig ügyelünk arra, hogy ízületélettan szempontból biztonságosan kivitelezd a gyakorlatokat.

A gyógytorna kis csoportokban történik. Rövid bemelegítés után, egyszerűen kivitelezhető erősítő gyakorlatokkal és egyenletesen lassan kivitelezett mozdulatsorral érjük el a mélyebb izomszöveteket. Az óra 50 perces, rendszeres, heti két alkalommal már pár hét után érezhető a hatás. Könnyebb mozgás, szebb testtartás érhető el. Emellett később fognak fáradni a gerincizmok, ezért az ebből kiinduló panaszok is csökkenni fognak. A tornától növekszik a szövetek anyagcsere ellátása, ezáltal rugalmasabbak lesznek.

A gerincstabilizáló tornát ajánljuk :

Mindenkinek aki hosszú ülőmunkát, illetve stresszes szellemi munkát végez. Visszatérő nyak-, hát-, derékfájdalmak esetén. Bárki belefoghat edzettségi szinttől és kortól függetlenül, ha jobb közérzetre, szellemi- fizikai állóképességre vágyik.